Cursul pe care ANDIP il organizeaza in beneficiul institutiilor publice din Romania, va avea urmatoarele caracteristici principale:

Obiectivele cursului:

  • cunosterea reglementarilor majore care au incidenta asupra politicilor de cybersecurity dintr-o institutie publica;
  • implicatii si obligatii ce decurg din Directiva de la Nis si care devin obligatorii, cu incepere din 2024;
  • modalitati eficiente de a gestiona si prelucra informatiile personale ale cetatenilor, la nivelul institutiilor publice din Romania.

Structura si continutul cursului:

  • modulul principal: – 2 ore;
  • modul recapitulativ & sesiune Q&A: 1 ora.

Perioada de desfasurare a cursului:
22-24 noiembrie 2023

Tipul cursului:
– gratuit;
online & interactiv.

Trainerul:
Octavia Lojniță

Octavia profesează în mediul instituțiilor europene, unde oferă servicii de analiză pentru soluții digitale de management al crizelor bancare, dar primul pas în carieră al Octaviei a fost ca învățătoare.

Are studii pedagogice, juridice, jurnalistice, de securitate geopolitică și de formare a mentorilor, iar timp de 16 ani a lucrat ca analist pentru Serviciul Român de Informații.

Domeniul securității cibernetice a reprezentat o constantă în traseul ei profesional, astfel că poate analiza și explica (interdisciplinar) tipurile de amenințări prezente în spațiul cibernetic, inclusiv prin raportare la cadrul legislativ intern și internațional.

Expertiza ei practică în domeniul IT este cert influențată de conștientizarea necesității de informare permanentă, dar și de cursuri de analiză de business și de obținerea certificării internaționale ca profesionist în managementul proiectelor, PMP de la PMI din SUA.

***

Dacă ești funcționar public intr-un departament tehnic al unei institutii publice din Romania și dorești sa participi la cursul organizat de ANDIP, Inscrie-te aici!